Final Preparations



Na par koraka od kalendarskog pocetka nove sezone, rešila sam da vas pocastim ne tako uobicajnim tipom postova na Divine World-u. Pred naletom trendova za jesen/zimu 2013 godine, sveže serviranih na tek završenim nedeljama mode, cini se da smo smetnuli sa uma one koji bi trebalo da nam ulepšaju predstojece godišnje doba. Jednom brzinskom rekapitulacijom najupecatljivijih momenata iz kolekcija za prolece 2013. krecemo sa poslednjim pripremama za novu sezonu. Uz par saveta kako da što efikasnije iskusite neki od pomenutih trendova, pozdravljam vas za ovaj put. 

Vaša B.


VUI_0419

>> Naizgled ''vec viden'' crno-beli kontrast ove sezone dobija svoju novu, šašavu interpretaciju: lucidna i netipicna klasika, koja vraca u 60-te, i dane Edi Sedgvik. Pored prugica, koje cu u ovom postu namerno preskociti, bice ovo jedan od trendova u koji cu obojiti svoje prolecene dane. Ukoliko se rešiti da delite moju strast ka šahosvkom polju, pobrinite se da izadete iz ocekivanih kombinacija sa crnim ili belim komadima. Igrajte se sa jakim, ekcentricnim bojama.

GUC_0602


>> Ono što je klasican peplum bio prethodnih sezona, to ce ove biti karner. Nanovo vracen, daje ovom prolecu prizvuk ženstvenosti i razigranosti. Idealan je za sve vas koji se i dalje osecate kao devojcice, i ne bojite se da probudite svoju detinjastu stranu. Licno, ostacu verna klasicnom peplumu. Bliži je mom porivu za strogim i oštrim krojevima. Za koji god peplum da se odlucite, ponesite ga uz farmerice ili što neformalnije pantalone. Tako cete postici spoj elegantnog i opuštenog, koji je postao pravi modni imperativ.


GUC_0585


>> Dok nam je prethodno prolece bilo obojeno u pastelne i nežne nijasne, ovo koje nam se bliži, bice nešto ekcentricnije. Boje koje ce ga obeležiti bice limun žuta, limeta i zelena. Dakle, zaboravite na suptilno, i prešaltajte se na upecatljivo i efektno. Ako ste voleli neon trend i ovaj ce vam biti blizak. Pored pruga, ovo ce biti još jedna od modnih poslastica kojom cu se poslužiti ove sezone. Nisam slucajno pomenula prigice, jer bi moj savet bio da pugicaste komade, nosite upravo uz neku od ovih boja.

_MG_0680


>> Domeniko i Stefano zadali su domaci zadatak za ovo prolece. Izneti krupan print, kao da se radi o najjednostavnijoj modnoj zamisli. Namenjen za one hrabre i vešte, ovaj trend nece biti jedan od onih koji cete videti na svakoj drugoj curi na ulici. Upravo, u tome ce i biti njegova car. No, ipak, budite oprezni. Nikako ne preterujte, jer iako smo bili svedoci da je ovih sezona nemanje granica u mešanju printova bilo poželjno, ovde se ipak zaustavite na vreme.

_MG_0568


>> Prada i Etro vode nas i ove sezone na daleki istok. Primesa folklornog, ukombinovanog sa najaktuelnijim, cini ovaj trend uvek interesantim. O tome najbolje svedoci cinjenica da se i više nego cesto vraca kao inspiracija velikim modnim magovima. Ovog proleca to je bila Mijuca Prada, sledeceg ko zna. Stoga, ukoliko se odlucite za ovaj izgled, znate da necete pogrešiti.

BUR_0110


>> Ovo je jedan od trendova koji su ostali kao naslede iz pretodnih sezona. Metalik je, dakle, i dalje aktuelan. Ukoliko volite ovaj futuristicki momenat, slobodno iskoristite prolece kako biste ga prošetali. Burberry je pokazao kako se to radi, a na nama je da pružimo što bolju varijaciju na zadatu temu. Ne bojte se da ovaj trend ispoštujete i tokom dnevnih, svakodnevnih varijanti. Nema potrebe da ga cuvate za vecernje, kako bi se u prvi mah ocekivalo.



Dakle, za koji od trendova cete se odluciti, a koji cete preskociti?

Cekam vaše utiske!

-------------------------------------------------------------------------

Ne zaboravite da ucestvujete u velikom osmomartoskom nagradivanju u kojem možete osvojiti preprepredivne poklone. Detaljnije OVDE!